torsdag 17 mars 2011

Första bulan


Olivia älskar och bada. På senare tid har hon blivit allt livligare, speciellt vid bad. Det var inte längesedan som hon lärde sig sitta själv i badbaljan och nu har hon även lärt sig att hon med hjälp av att ta tag i kanten och dra med armarna så kan hon ändra position från sittande, till knästående och nästintill att hon kan ställa sig upp. Hon ser detta som en ultimat frihet och tar varje tillfälle som hon får till att försöka nå saker som står inärheten utanfär baljan.

Det var precis det hon försökte göra igår, när jag tittade bort i ungfär en halv sekund. Hon fick syn på någon schampooflaska som stod i närheten och ville väldigt gärna få tag på den. Hon drog sig således upp mot kanten och fick framåtvikt. Trillade över kanten och slog huvudet i kakelgolvet...

På det viset ordnade hon sin första bula.

Ledsen tjej, med sin första bula.

En tröstad tjej med bula.

Jag har den senaste veckan lärt mig att jag inte kan lämna henne obevakad (om hon inte ålar på golvet eller sitter fastspänd i vagn eller bilbarnstol). I tisdags var vi i Bromma Blocks. Hon sitter som vanligt i sin barnvagn, pratar och leker med sin rosa kanin. Jag vänder bort blicken för att låta blicken vandra över väggen med längdskidor samtidigt som jag pratar med min pappa i telefon, det är på sin höjd två sekunder som jag inte har ögonen på Olivia. På den stunden har hon lyckats ta sig upp och är på väg ur barnvagnen. Jag fångar henne i byxlinningen precis innan hon skulle påbörjat en strötdykning, med huvudet före, ner i golvet. Som tur var hade hon fastnat med ena foten i säkerhetsselen och på så vis tog det längre tid för henne att falla ur vagnen. Jag har därmed lärt mig att Olivia alltid ska sitta fast med säkerhetsselen när hon sitter i barnvagenen.

En nybadad, tröstad tjej med nya kläder.

1 kommentar:

lotta sa...

Klart hon vill upptäcka världen! :) Konsekvenstänket kommer långt senare :P