tisdag 6 september 2011

Remiss till Ögonkliniken

Förra tisdagen (?) var vi på BVC här i Borås. 
Det första S, Olivias BVC-sköterska, frågade var hur länge Olivia skelat med sitt vänster öga. Vi berättade att hon har gjort det sen hon var nyfödd. Vi diskuterade "problemet" ett tag och kom fram till att vårt förra (och förrförra) BVC i Tensta/Spånga har annorlunda rutiner mot vad de har här i Borås. Jag har tagit upp skelningen för båda våra tidigare BVC:er, båda två gav svaren "Det växer nog bort".
Det där ordet "nog" är något som jag tyvärr har ignorerat. Faktiskt inte tänkt på det så mycket. Förren nu. Just nu är jag faktiskt ganska irriterad/arg på dessa två BVCer. 

Idag var vi på ögonkliniken på Södra Älvsborgs Sjukhus i Borås, efter att ha fått en remiss från BVC, för att göra en första undersökning på Olivias ögon. Det visar sig mycket riktigt att Olivia skelar på vänster öga. Något som har medfört att hennes hjärna automatiskt har "stängt av" det skelande ögat och använder sig av det "bättre" ögat. Vilket i sin tur medför att hon inte utvecklar sin syn som hon ska på sitt vänstra (skelande) öga. 
Från och med nu är det "PiratOlivia" som gäller varannan dag. Med andra ord, varannan dag ska hon har lapp för det "bra" ögat, och på så vis tvinga hjärnan att arbeta för att göra synen på det skelande ögat (förhoppningsvis) bättre. 

På torsdag ska vi nog till Ögonläkaren för att de ska titta på insidan av ögat och se om allt är som det ska. Detta på en tid som egentligen inte finns, men en tid som Olivias ortopist fixar åt oss för att hon anser att det är bra om vi får en undersökning och kunskap om Olivias skelning så snart som möjligt. 

Jag är tacksam för att de tar Olivias skelning på allvar och verkligen ser till att hjälpa oss med detta. Om det går att fixa/minska "problemet" så är det värt hur mycket som helst. Tusen tack alla som har hjälpt oss att komma igång med undersökningen av Olivias öga. 
Min älskade lilla halvtidspirat! 

Inga kommentarer: