onsdag 20 april 2011

Surkärring!

Idag blev jag inbjuden på en grillning på gården tillsammans med lite andra mammor och deras barn. Sjukt trevligt och underbart. Det var jag och grannen från den här gården och tre mammor från gården bredvid.

Grillningen var en sjukt mysig och trevlig stund i solskenet.
Efter en stund kom en tant ut på sin balkong och stälde sig och tittade på oss. Räknade barn och vuxna. Vi var sammanlagt 8 barn (mellan 5 månader och 2 år) och 7 vuxna. I säkert en timma stod hon där och bara tittade på oss.
Efter en stund gick en av barnen fram till en grind som är under hennes balkong varpå barnets mamma gick efter för att säga åt den lilla tvååringen att han inte fick vara där. Tanten frågar mamman snäsigt "Vart kommer du ifrån?". Det var tydligen ett problem för henne att det var tre mammor (vänner till oss andra två mammor) som var på besök hos oss med sina barn. Utöver det så var det ett problem att ett av dessa tvååriga barn klättrade upp på en grönlåda (sådana som man förvarar grus i för att sanda vägar på vintern) "De är inte gjorda för att hoppa på!". Nej lilla tanten vi vet det, det var därför vi plockade ner barnet så snart som vi såg det, och talade om att man faktiskt inte får vara där på.

Ska inte barn få vara barn? Ska inte boende på gården få vara på sin egen gård och umgås med andra kamrater? Ska man behöva bli utvärderad av en tjurig gammal tant som står på sin balkong och söker efter saker att klaga på?

Usch! Jag blir så sjukt jävla irriterad på den där jävla satkärringen. Nästa gång jag träffar på henne i trapphuset ska jag inte alls vara så trevlig som jag brukar.

2 kommentarer:

lotta sa...

På'na bara! :D

Annelie sa...

du kanske skulle ha bjudit in henne istallet ;-)