söndag 15 maj 2011

Lumene Vitamin C+ Lystergivande Dagcreme

Nu har jag kommit med i en ny kampanj för Buzzador (man testar och marknadsför olika produkter genom att testa dem själv och dela ut prover till sina vänner, samtidigt som man berättar om produkten och sina tankar kring den), denna nya kampanj tänkte jag berätta lite om.


Denna kampanj handlar om Lumene Vitamin C+ (with arctic Cloudberry), en lystergivande dagcreme från Finland.

I min informationsfolder om produkten står det följande:

"I Finland har vilda växter använts i generationer. Förr i tiden trodde man att många växter hade magiska krafter - något som på sätt och vis bekräftats av dagens moderna forskning. De nordiska växterna är nämnligen sprängfyllda med näringsämnen till betydligt högre grad än exotiska och importerade varianter.
Hemligheten bakom denna höga nyttonivå stavas nordiskt klimat. De långa kalla vintrarna, korta ljusa somrarna och stora temeraturskillnaderna mellan såväl vinter och sommar som mellan natt och dag, gör att näringsämnena blir mer koncentrerade. Vilda växter och bär - som de används i Lumenes produkter - är därför en riktig skattkista när det kommer till hälsa och skönhet.

De guldgula hjortronen är kärnan i Lumene Vitamin C+ och plockas för hand i Finland, där även tillverkningen sker. Hjortron innehåller mycket vitamin C (dubbelt så mycket som apelsiner!), en antioxidant som ger huden en vacker och naturlig lyster. Hjortronfröolja ör en värdefull ingrediens som tillsammans med bärens fettsyror skyddar huden mot yttre påfrestningar och de första ålderstecknen. Hjortronnektar renar huden, precis som en detoxkur.
Magi när den är som bäst!"

Jag har nu själv testat produkten hela två dagar och jag måste erkänna att jag tycker den är fantastisk! Det känns redan som att huden är mycket renare. Annars använder jag aldrig några som helst cremer till ansiktet, det är faktiskt första gången någonsin som jag testar. Kanske är det just det som gör att den känns så underbar för mig? Eller kanske är det så att den faktiskt är så fantastisk som jag redan nu anser att den är? Det får tiden utvisa.

Vidare i broschyren står:
"Lumene Vitamin C+ Lystergivande Dagcreme är en mjuk och fräscht doftande ansiktscreme som omedelbart ger huden extra lyster. Ljusreflekterande pigment får din hud att inte bara kännas utan också se mjukare och slätare ut. Applicera cremen varje morgon på rengjord hud."

Jag kan inte annat än att instämma i det de säger om produkten. Tackvare att jag känner mig mjukare och fräschare i ansiktet får det hela mig att känna mig piggare och fräschare. Det även om jag har varit uppe sedan 05.30 på grund av en liten elvamånaders bebis som inte vill sova. Inte dåligt för att vara en dagcreme!

"Lumene fick sitt namn från den skimrande blå sjön Lummenne i Kuhmois i hjärtat av Finland för drygt 40 år sedan. Ordet lumen, "ljus" på latin, bygger ytterligare på assocciationerna kring varumärket.
Lumene har sedan starten funnit sin inspiration i den rena nordiska naturen, och har såväl människans som naturens välmående i tankarna under produktionsförloppet. Målet är att minst 80% av ingredienserna ska vara nartuliga, utan att kompromissa med effekter eller säkerhet.
  • Inga djurtester
  • Miljövänliga förpackningar
  • Hudvänliga, säkra produketer
  • Samarbete med Finlands Naturskyddsförening för att rena små nordiska älvar och bevara torvmarker"
Det här stycket som du kan läsa ovan tycker jag är extra vilktigt. Det här är faktiskt saker som jag vänar om när jag väl ska använda mig av skönhetsprodukter. Att djur och natur inte tar skada vid framställningen av något som är till för människan. Dessutom värdesätter jag att veta lite bakgrund till hur företaget som framställer produkten kom till. Den informationen tackar jag extra mycket för och delar dessutom väldigt gärna med mig av den.

"Lumene Vitamin C+ har funnits på marknaden ett tag, men återlanserades nyligen med både ny förpackning och tre gånger så mycket hjortron i än tidigare.
Det är just hjortronen som ger huden den extra lyster den får när du använder Lumene Vitamin C+, samt att hjortron används som naturligt färgämne i cermerna. Produkterna består av minst 80% naturliga ingredienser. Totalt omfattar serien 8 produkter, en perfekt energiboost för trött och glåmig hösthy. "Hemma har jag nu en stor förpackning med Lumene Vitamin C+, som jag ska använda för att testa själv. Jag har även 15 små burkar för att dela ut som prover till andra vänner och bekanta. Någon som vill testa så säg bara till! Jag ger er gärna en testburk och berättar om produkten.
Vill ni därmot köpa en själva hittar ni den på Åhlens, Kicks, Lindex, Coop och Kronans Droghandel.

1 kommentar:

annieellen - ett maskrosbarn sa...

Den kampanjen är jag också med i, hämtade mina produkter idag! :)