torsdag 14 juli 2011

Konstiga sovställen

Idag har jag och Olivia varit ute och premiärkört cykel-/joggingvagnen. Den fungerar kalas! (Fungerar nog ännu bättre om man har luft i alla däcken...) Vår premiär blev en promenad upp till Kransmossens friluftsområde där det nu i dagarna pågår MountainBike SM. Jag och min nyfikenhet ville gå upp för att titta på människor och titta hur ett sådant evenemang fungerar. Nu vet jag det. Inte mycker mer annorlunda än vad man kan tänka sig.
Dock kan jag inte låta bli att förundras hur hela familjer är med och tävlar i olika åldersklasser och den ena föräldern är mer hängiven än den andra. De tittar på när knattarna cyklar iväg sina lopp. Sen springer dessa föräldrar i sina foppatofflor och ölmagar till nästa "utsiktsplats" för att hinna hejja på sin son eller dotter, för att sedan springa tillbaka igen och hejja på barnet vid nästa "utsiktsplats". Mycket faschinerande.
De lite mer sportiga familjerna gjorde precis samma sak, skillnaden var att de var klädda i jeans och sin klubbtröja, cykelskor och cykel. Sen cyklade de längs med banan för att hejja på.

Sen funderar jag på hur kommer jag själv att betee mig när Olivia är i den åldern att hon utövar och tävlar i någon sport... Den som lever får se.

På vägen hem blev Olivia ruskigt trött och somnade i sin cykel-/joggingvagn. När jag skulle till att lyfta upp henne så fortsatte hon att sova, jag fick därmed lägga henne på golvet i cykelförrådet medan jag parkerade vagnen. Visst ser det skönt ut...


1 kommentar:

Marie sa...

Nu borde det gå att kommentera igen