onsdag 29 februari 2012

Avbruten nyckel.

Jag har bestämt mig för att cykla till jobbet oftare nu när snön är borta.
Idag tog jag premiärturen för året. Först upp med Olivia till dagis, hon sittandes i cykelkärran. Vilket inte uppskattades helt av den senare. Vilket inte alls är konstigt. Hon har inte åkt den sen förra hösten och var väl helt enkelt ovan och lite rädd, men det kommer säkert att gå över efter hand.

Men det här inlägget ska inte handla om hur det gick att cykla med Olivia utan min egen klantighet.
Cykel + kärra står alltid nere i cykelförrådet, så även idag. Låsta givetvis. Idag skulle vi vara på dagis redan vid 07 för att jag sedan skulle hinna cykla till jobbet utan att behöva stressa. Så klockan 06 ringde väckarklockan och det var dags att göra oss iordning. Först mig själv, sen väcka Olivia, klä henne och ge henne frukost. Ner i källaren för att plocka fram cykel och cykelkärra.
När jag ska låsa upp sista låset (ett lås som jag bara använder när jag låser cykeln utomhus och som i förrådet sitter fast i en stång på väggen), lyckas jag givetvis ta fel nyckel och bryta av den. Som tur var en nyckel som var mindre än hålet i låset så den avbrutna delen föll ur. Där med fick vi åter bege oss mot hissen, åka upp för att hämta extranycklarna.
När det är gjort slänger jag ner nycklar och lås i ryggsäcken, sätter Olivia och trampar iväg mot dagis och jobb.

Det kändes fantastiskt bra att cykla, inte bara för miljön utan även för att det är en skön start på dagen. Frisk luft och motion. Full av positiv energi genomförde jag sedan min arbetsdag och glatt gick jag ner för trapporna på jobbet när det var dags att cykla hem.

Jag låser upp det första låset. Och ska till att låsa upp det andra låset när jag inser att jag tagit med mig fel extranycklar! Jävla helvetes skit! Och just det låset sitter fast i ramen på cykeln plus en bom som är fastgjuten i marken. Med andra ord omöjligt att ta med sig cykeln.
Det var bara att börja promenera de 4 kilometerna hem.

Hemma så byter jag snabbt om, tar med mig rätt par extranycklar och möter upp E. Går upp till dagis för att hämta Olli. Då har jag på mindre än 40 minuter gått 5 km och hunnit vara hemma, byta kläder och hämta nycklar.

Lämnar Olli med E, som ska passa henne någon timma. Jag går tillbaka till jobbet för att hämta cykeln så att mitt efterlängtade första träningspass inför TjejVättern kan bli avklarat.

Dagen blev inte riktigt som planerat. Istället för en timmas cykelpass efter jobbet blev det nästan 2.5 h motion i form av ungefär 8 km promenad och 1 mil cykel. Det var visserligen till viss del oplanerat, men precis lika skönt efteråt som de planerade passen om inte lite extra skönt för att det blev så mycket mer än tänkt.


Inga kommentarer: